Advies

Wilt u als particulier investeren in zonnepanelen, maar ziet u ‘’door de bomen het bos niet meer’’ door de keuze uit 1001 merken panelen, omvormers en installateurs? Dan bent u bij Sopa Service aan het juiste adres voor onafhankelijk advies. Om geheel onafhankelijk te blijven wordt gewerkt met een vaste vergoeding voor advies en niet op basis van commissies.

In een eerste kennismakingsgesprek wordt algemene informatie over zonnepanelen gedeeld, ook datgene wat u meestal niet hoort van een installateur zoals het afsluiten van een verzekering. Dan worden uitgebreid uw wensen  besproken, het actuele verbruik bekeken, de potentiele locatie voor de panelen bepaald en een voorlopig legplan opgesteld.

Sopa Service heeft een uitgebreid netwerk van professionele installateurs en heeft testrapporten in bezit van diverse instanties, waarbij uitgebreid onderzoek is gedaan naar performance van de verschillende merken zonnepanelen en omvormers op de markt. Met het voorlopig plan ontvangt u de adressen van een aantal bedrijven in de regio waarbij het advies is om minimaal 2 tot 3 offertes op te vragen. Met deze informatie kunt u kritisch en goed voorbereid de gesprekken in gaan en kan Sopa Service ‘appels met appels’ vergelijken.

Wanneer u de offertes heeft ontvangen zal Sopa Service voor u een uitgebreide vergelijking maken en een adviesrapport opleveren. Hierin wordt onder andere beschreven welke installateur op het gebied van prijs-kwaliteit het beste uit de bus komt op basis van de uitgebrachte offerte. Ook is in het rapport een realistische berekening voor de terugverdientijd en het jaarlijks rendement opgenomen. Hierbij wordt (anders dan bij installateurs) ook bijvoorbeeld de veroudering van panelen en uw daadwerkelijke actuele energieprijs meegenomen. Indien gewenst kan Sopa Service ook nog een prijsonderhandeling voor u aan gaan met een of meerdere partijen.

Klanten