Werkwijze

Indien u wenst komt Sopa Service op locatie om de installatie op voorhand te bekijken. Hierbij wordt bekeken of reiniging van de panelen noodzakelijk is en als dat het geval mocht zijn kunt u direct een afspraak maken.

Het reinigen wordt uitgevoerd met 100% zuiver osmosewater. Dit water wordt eerst onthard en daarna onttrokken van bacteriën, kalk, chloor, zouten en metalen. Aangezien dit water voorgenoemde stoffen opneemt zal het vuil van de panelen als het ware aangetrokken worden door het water. Voordeel is dat geen zeep gebruikt hoeft te worden, een helder en streeploos oppervlak achterblijft en het niet belastend is voor het milieu.

Het glas op de panelen is thermisch gehard waardoor het zeer goed is bestand tegen het reinigen met een borstel. Sopa Service werkt met een reinigingsapparaat van Duitse makelaardij (en waar al vele jaren in Duitsland mee gewerkt wordt) met zachte grote roterende nylon borstels speciaal ontwikkelt voor het reinigen van zonnepanelen. Hierbij wordt op schuine daken vanaf de nok van het gebouw gewerkt. Wanneer dit niet mogelijk is wordt met een roterend-borstelsysteem op een carbon telescoopsteel vanaf de grond gewerkt waarmee hoogtes tot meer dan 13 meter bereikt kunnen worden.

Zelf reinigen wordt afgeraden omdat enerzijds meestal geen osmosewater voor handen is en anderzijds omdat met behulp van een hogedrukreiniger blijvende schade aangericht kan worden. De afdichtingen in de panelen zijn namelijk niet bestand tegen deze hoge drukken en in het ergste geval zorgen lekkages voor blijvende, niet te herstellen schade aan uw installatie. Verder kunnen kalk en andere mineralen strepen achterlaten bij het reinigen met kraanwater.

Sopa Service is voornemens uw installatie vanaf 2018 tegen een beperkte meerprijs te voorzien van een monitoringssysteem om de prestaties te volgen. Hierbij kan op basis van de data die wordt gegenereerd een reinigingsschema op maat vastgesteld worden. Wanneer uit de data blijkt dat  panelen niet naar behoren presteren kunnen inspecties met een warmtecamera uitgevoerd worden om te bekijken of en welke panelen afwijkingen vertonen. Er kan in overleg onderhoud worden gepleegd (eventueel door een derde partij) om het systeem weer in optima forma te krijgen.

Veiligheid staat bij Sopa Service hoog in het vaandel en daarom wordt er altijd gewerkt met valbeveiliging. Er is gekozen voor uitsluitend industriële klimmaterialen van het merk Kaya Safety.

<Klik op deze afbeelding voor een filmpje>