Over Sopa Service

Sopa Service is sinds 2010 actief in de duurzame sector en heeft jarenlange ervaring opgebouwd op het gebied van de ontwikkeling van productiemachines voor het efficiënter maken van zonnecellen bij TNO en Solaytec Eindhoven.

In 2016 ben ik vanuit persoonlijke interesse voor duurzaamheid Sopa Service gestart. Hierbij wil ik mijn expertise delen om zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van een maximaal rendement met zonnepanelen en zelf groene energie op te wekken. Dit kan enerzijds zijn op het gebied van ‘Advies bij particulieren’ of anderzijds bij de ‘Reiniging van zakelijk (agrarische) installaties’. Op het gebied van advies kan ik u helpen bij de zoektocht naar professionele installateurs in de regio welke werken met kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare materialen.

De vereiste kennis en expertise om te starten met reinigen heb ik onder andere opgedaan bij een bedrijf in de regio München. Zij zijn al jarenlang actief is op het gebied van reiniging en inspecties van zonnepanelen. De machine waarmee Sopa Service op dit moment werkt is ook door hen ontwikkeld en geproduceerd.

Vanaf 2018 is Sopa Service voornemens PV installaties, welke in onderhoud zijn, ook structureel de opbrengsten hiervan te monitoren. Dit om voor elke klant een optimale reinigingsfrequentie en onderhoudsplan op te stellen en bij storingen in te kunnen grijpen. Ook kunnen vanaf dat moment installaties geïnspecteerd worden met speciale vision apparatuur om beschadigingen in panelen op te sporen en te herstellen.

Roel Geurts – Sopa Service